Na veel inspanning op de Portugese markt is het voor SeaBookings – een Portugese startup opgezet door twee Hollandse zussen – nu de tijd om de eerste stappen buiten de grenzen te zetten. Vakantiebeurzen zijn een goed begin om verschillende markten af te tasten. In september 2016, was SeaBookings in São Paulo op de ABAV vakantiebeurs op uitnodiging van Turismo de Portugal. In de eerste helft van 2017 zullen we deelnemen aan de Arabian Travel Market in Dubai, ook dankzij Turismo de Portugal. Turismo de Portugal is de centrale overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de promotie, verbetering en duurzaamheid van toeristische activiteiten in Portugal.

Turismo de Portugal heeft een sterke betrokkenheid in het bevorderen en onderhouden van de ondernemerschap en innovatie cultuur in de toeristische sector in Portugal. In die zin heeft Turismo de Portugal een wedstrijd ontwikkeld om de beste Portugese startups de kans te geven mee te doen in internationale vakantiebeurzen. De beste startups worden geselecteerd op basis van een inschrijving en dan een pitch en worden dan uitgenodigd om deel te nemen aan een aantal internationale vakantiebeurzen waar Turismo de Portugal aan deelneemt met een eigen stand. Het doel van dit initiatief is om Portugese startups een internationale ervaring te geven en ze voor te bereiden op internationalisering.

SeaBookings in Brazilië

We waren dolblij toen we hoorde dat we op uitnodiging van Turismo de Portugal deel konden nemen aan ABAV, de grootste vakantiebeurs van Brazilië. Brazilië maakt al deel uit van het strategisch plan voor de internationalisering van SeaBookings vanaf dag één. Onze deelname aan deze beurs zou een eerste concrete stap in deze richting zijn. SeaBookings, als een booking platform voor boottochten en watersport in Portugal, heeft een grote seizoensgebondenheid. Om deze reden, onder andere, is het voor SeaBookings interessant om te internationaliseren naar Brazilië. Door te internationaliseren naar Brazilië, kan SeaBookings het hele jaar door een gestage stroom van inkomsten garanderen, in plaats van alleen in de zomermaanden. Bovendien, heeft Brazilië een enorm potentieel in de markt van boottochten en watersporten.

ABAV16 (1)

De deelname van SeaBookings in de 44e ABAV bleek erg belangrijk te zijn voor de contacten met potentiële partners in Brazilië en andere Latijns-Amerikaanse landen. Naast de deelname aan de beurs, gebruikte het team van SeaBookings de reis naar Brazilië als een kans om een marktonderzoek uit te voeren. We bezochten diverse badplaatsen tussen São Paulo en Rio de Janeiro om de realiteit van de touroperators in Brazilië te bestuderen:

  • Wat zijn de meest gewilde activiteiten?
  • Hoe werken de touroperators?
  • Hoe groot zijn de touroperators?
  • Wat is het niveau van de digitalisering van de touroperators? Hebben ze een website? Gebruiken ze een reserveringssysteem? Hoe manage ze de reserveringen?
  • Waar komen de klanten vandaan (welke channels en welke nationaliteit)?

 

Feedback van de Braziliaanse touroperators over SeaBookings was zeer positief en het is een markt met een groot potentieel. Maar de “onrijpheid” van deze markt heeft ons doen besluiten niet Brazilië als prioriteit te definiëren wat de internationalisering van SeaBookings betreft. Eerst willen we ons focussen op het gebied rond de Middellandse Zee.

seabookings dubai

SeaBookings doet mee aan de Arabian Travel Market ’17

Als marktplaats, werkt SeaBookings met beide zijden van de markt. Aan de ene kant hebben we de touroperators voor het aanbod. Aan de andere kant hebben we de vraag, met de toerist. Aan de kant van de toerist, werken we ook samen met reisbureaus. In de eerste jaren van SeaBookings’ activiteit zagen we een groot potentieel in de Arabische markt, met betrekking tot de samenwerking met de reisbureaus.

Dat is de reden waarom SeaBookings zich heeft ingeschreven voor de wedstrijd voor de Arabische Travel Market die in April dit jaar plaats vindt. Nogmaals, heeft het team van SeaBookings laten zien hoe belangrijk het zou zijn om deel te nemen aan deze beurs en werd geselecteerd om deel te nemen. Dus, in April zal SeaBookings naar Dubai vliegen om te netwerken met reisbureaus en andere entiteiten om SeaBookings te promoten in de Arabische markt. Daarnaast zullen we altijd een oog open houden om te netwerken met touroperators in het Midden-Oosten voor toekomstige uitbreiding naar deze geografie.

En een “obrigado”!

Hierbij ons openbare dank aan Turismo de Portugal voor hun toewijding en steun aan de Portugese startups in de internationalisering. Wij zijn van mening dat door deel te nemen aan deze vakantiebeurzen SeaBookings meer zichtbaarheid kan geven aan de zeetoerisme in Portugal. Zo kan SeaBookings, samen met Turismo de Portugal, meer toeristen aantrekken en ook het aanbod van SeaBookings internationaliseren door te netwerken met internationale touroperators. SeaBookings is nu twee keer achter elkaar geselecteerd om deel te nemen aan internationale beurzen. Wij zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen dat Turismo de Portugal in ons heeft en zullen er alles aan doen om het meeste uit ons deelname in de Arabian Travel Market te halen.

Dubai, here we come!

SeaBookings.com

Bo Irik - Boosting Maritime Tourism in Portugal

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *