Onze klant Lianne was zo enthousiast over haar ervaring op de boottocht naar de wilde dolfijnen in Setúbal, dat ze er een heel leuk stukje over schreef. We hebben haar meteen doorgestuurd om een SUP tour in Lissabon te testen.

IMG_20160821_130632
Trots op mijn board!

Ik had al veel gehoord over stand-up paddle en ik wilde nu wel eens weten hoe het is om dit zelf een keer te doen. Dus ik informeerde bij SeaBookings over een SUP tour in Lissabon. SeaBookings had voor mij een SUP les geregeld in Cascais. SeaBookings vertelde mij dat het ongeveer 40 minuten met de trein van Lissabon naar Cascais reizen is. Cascais was sowieso een bezoekje waard dus ik greep mijn kans.

Met de trein van Lissabon naar Cascais

Er werd aangeraden dat ik het beste van tevoren mijn metrokaartje alvast kon opladen (bij elk metrostation is dit mogelijk) om lange wachtrijen te voorkomen. Met het metrokaartje van “Viva Viagem” met “zapping” (gewoon krediet ipv ritjes) kan je ook de trein en bus gebruiken. Vanaf het metro station Cais do Sodré gaat er om de 20 minuten een trein naar Cascais. Even weg van de drukte van de stad, is Cascais een goede plek met veel mooie stranden waar je kunt zonnen, zwemmen en dus ook stand up paddle kunt doen! Op aanraden van SeaBookings heb ik op een eerder metrostation al wat extra geld op mijn metrokaartje gezet om zo ook met de trein te kunnen reizen. Dit is echt een aanrader omdat op het station van Cais do Sodré onwijs lange wachtrijen staan met toeristen die allemaal wachten om een kaartje te kunnen kopen voor de trein. Ik was niet de enige die naar het strand wilde! Ik ben super blij dat ik daar niet tussen hoefde te staan anders was ik misschien wel te laat gekomen voor mijn eerste SUP tour in Lissabon.

IMG_20160821_142715
Iedereen wil een treinkaartje kopen voor naar het strand!

Een enkeltje met de trein heeft me maar €2,- gekost. Als je met de trein gaat is het ook zeker aan te raden om aan de linkerkant van het gangpad te gaan zitten omdat je dan van het mooie uitzicht van de zee kunt genieten. Doordat SeaBookings mij al deze informatie heeft gegeven kon ik al gaan genieten voordat ik aangekomen was!

De SUP tour in Lissabon, oftewel, Cascais

Eenmaal aangekomen met de trein in Cascais is de SUP school niet moeilijk te vinden. Na 5 minuten lopen werd ik al welkom geheten langs de boulevard van het strand van “Duquesa”. Er werd mij verteld dat ik me goed moest insmeren want op het water doet de zon net iets meer zijn best om je te laten verbranden 😉

IMG_20160821_115948
Praia da Duquesa

Daar gingen we dan, met nog twee anderen kregen we ieder een paddle en werd ons door Nuno een goede uitleg gegeven wat we wel en niet moesten doen op het board. Deze briefing duurde maar 10 minuutjes. Het voordeel van stand-up paddle is dat het makkelijk te leren is. Er was zelfs een jongetje van 10 in de groep!

IMG_20160821_121056
Nuno geeft ons een strand-les

Eenmaal in het water konden we voorzichtig met onze knieën op het board gaan zitten. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je omvalt want je kunt op deze manier prima je evenwicht behouden. Maar dan is het de kunst om te gaan staan natuurlijk! Door niet naar beneden te kijken maar juist recht vooruit is het me gelukt om in een keer te gaan staan. Alleen mijn benen vonden het nog een raar idee dus die begonnen te trillen.
IMG_20160821_122012Met Linda uit Hongarije, klaar voor onze eerste SUP ervaring!

Ik was gelukkig niet de enige met dit probleem want de anderen stonden ook als pasgeboren hertjes op hun board! Dit is heel normaal en daarom moesten we een aantal oefeningen doen om dit probleem te verhelpen. Door je knieën zakken, even op je hakken staan en schommelen met je benen en je staat op het board alsof je dit al veel vaker hebt gedaan!

Er werd naar me geroepen: “Vergeet niet van het uitzicht te genieten!”. Op dat moment keek ik om me heen en dacht ik.. WAUW! Het is dan net alsof je over het water loopt en tussen de boten zweeft! Echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

[youtube height=”300″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=eXPAb6TeGL8[/youtube]

Het is niet moeilijk en naar mijn mening is stand-up paddle een goede manier om lekker van de zee te genieten en om alles een keer van een andere kant te bekijken dan alleen vanaf het strand. De volgende keer als ik stand-up paddle ga doen ga ik wel langer. Ik had nu 1 uurtje les en tour en dit vloog echt voorbij. Het is ook mogelijk om een stand-up paddle tour te doen van 2 of 3 uur (en ik zou niet bang zijn dat je uitgekeken raakt want het uitzicht is iedere keer weer prachtig!). Als dat nog niet uitdagend genoeg is kun je stand-up paddle ook combineren met yoga!

Mede dankzij Seabookings en SUP school ben ik weer een onvergetelijke ervaring rijker! Bedankt hiervoor! En SeaBookings ook heel erg bedankt voor de extra tips die jullie me hebben gegeven. Hierdoor werd mijn (eerste) stand up paddle ervaring perfect! Ik kijk uit naar de volgende SUP tour in Lissabon of Cascais!

https://www.instagram.com/p/BJYApXQjx6k/?taken-by=lietje_lietje

Dit was de ervaring van Lianne die de SUP tour in Lissabon echt een aanrader vond! Wil je ook mee op een SUP tour in Lissabon? Boek dan nu!

Heb je ook een leuke SeaBookings ervaring om te delen? Laat het ons dan weten!

Obrigada, Lianne, voor weer een toffe recensie en tot snel!

 

SeaBookings.com

Bo Irik - Boosting Maritime Tourism in Portugal

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *