Na de boottocht naar de wilde dolfijnen in Setúbal en een SUP tour in Lissabon, had onze klant Lianne wel zin om een keer te proberen surfen. Golfsurfen. En waar doe je dat in Portugal? Surfen in Peniche, natuurlijk. Hierbij haar ervaring:

surfing Peniche
Perfecte golven om te leren surfen in Peniche

Peniche schijnt dé plek te zijn om te gaan surfen in Portugal. Ik had al hier en daar wat gehoord over surfen in Peniche. Dus mij leek het een goed moment om die kant op te gaan om daar mijn allereerste surfles te nemen! SeaBookings heeft me geholpen met het zoeken van een goede surfschool die ook lessen aanbieden voor beginners.

Met een gezonde spanning en heel veel zin kwam ik s’ochtends aan bij de surfschool. De school ligt aan het strand Baleal (dé place to be in Peniche). Het voordeel hiervan is dat je gelijk vanaf de surfschool zo het strand op kunt lopen. Mijn les begon om 10.00 uur maar ik was er ongeveer om 9.30 uur om me mentaal voor te bereiden en nog rustig een kopje koffie te kunnen drinken. Ik werd hartelijk begroet en er werd me verteld dat ik nog even kon gaan zitten en dat we ongeveer 10 min van tevoren ons klaar moesten maken. Met een kopje koffie keek ik naar de andere surfers die al druk bezig waren om een paar goede golven te kunnen pakken. Cool! Ik had zin in surfen in Peniche!

Samen met Janne (uit Nederland) en Simone (uit Duitsland) kregen we 10 minuten van tevoren ieder een wetsuit die we aan moesten doen. Wel fijn, want het water is net te koud en op deze manier hoef je je ook niet zorgen te maken of je je bikini bent verloren! Toen we hiermee klaar waren werden we nog een beetje aangemoedigd met: “Hebben we er zin in?!” Nou ja zeker!

[youtube height=”300″ width=”600″]https://www.youtube.com/watch?v=7f-akT_VAes[/youtube]

Omdat we allemaal beginners waren kregen we een redelijk groot board. Op die manier is het makkelijker om je evenwicht te behouden als je gaat staan. Als je meer ervaren bent kun je gaan surfen met een kleiner board waardoor je weer wendbaarder bent. Onze instructeur Nuno nam ons mee naar het strand en vertelde duidelijk hoe het board werkt en wat we wel en niet moesten doen. Hij deed duidelijk voor wat de handelingen zijn als je uiteindelijk een goede golf te pakken hebt: (heel hard) peddelen om vaart te maken, en dan eerst met je armen en daarna met je benen jezelf omhoog hijsen tot je uiteindelijk staat. Geloof me, dit ziet er makkelijker uit dan het is  je denkt namelijk dat één keer oefenen op het strand wel genoeg is maar we mochten dit wel zo’n 10 keer doen! Ik dacht bij mezelf: jeetje ik ben nu al moe en we liggen nog niet eens in het water!

Toen Nuno vond dat we het allemaal goed genoeg deden kregen we nog een kleine warming-up en een paar oefeningen om je spieren en gewrichten een beetje losser te maken. En toen was het uiteindelijk zo ver… De zee in! Ik mocht als eerste en na een stuk de zee ingelopen te zijn ging ik op mijn board liggen. Nuno stond bij me en vertelde me dat het belangrijk is om te genieten en en vlak daarna: “Paddle! Paddle! Paddle!” Ik peddelde alsof mijn leven er vanaf hing en ik voelde dat ik iets werd terug getrokken in de zee en daarna met een grote vaart werd geduwd door de golf.

surfing Peniche 2
Warming up op het strand van Baleal

Aan het begin gaat het allemaal zo snel dat ik er niet eens aan dacht om te gaan staan omdat ik heel erg onder de indruk was van de golf! Het is echt een kick van adrenaline die door heel je lichaam stroomt, en het gaat zo snel! Maar ik vond het nu al super vet! Eenmaal terug worstelde ik me weer door de golven terug naar de plek waar ik net vandaan kwam. Nuno hielp me nog een keer en zei dit keer: “This time don’t forget to stand up, alright? PADDLE! PADDLE! PADDLE!” Daar kwam die kick weer en dit keer dacht ik oké, kom op Lian! Het lukte me uiteraard niet meteen om te gaan staan maar na veel oefenen is het me zeker wel een paar keer gelukt! Niet lang, maar toch! Je voelt je wel stoer!

Ik denk dat ik mijn nieuwe hobby heb gevonden! Diezelfde middag heb ik met Janne voor 2 uur lang nog een board en een wetsuit gehuurd en hebben we nog hard geoefend. Ik ben er nog lang niet maar uiteindelijk wil ik echt wel beter leren surfen!

https://www.instagram.com/p/BJhmB3shzpt/?taken-by=seabookings

Deze eerste ervaring van surfen in Peniche kon eigenlijk niet beter! Dankzij SeaBookings was alles weer perfect geregeld en ik denk dat ik ook wel kan zeggen (zeker voor beginners) dat dit een super goede surfschool is om te beginnen met surfen! Simone uit onze groep had namelijk één keer eerder gesurfd en ze vertelde ons dat ze daar een beetje een trauma aan had overgehouden omdat ze niet goed werd begeleid. Maar na deze surfles was ze weer helemaal enthousiast! Bedankt SeaBookings en Nuno, voor deze onvergetelijke ervaring! Surfen in Peniche is een must als je in Portugal bent en dit een keer wilt proberen!

Dit was de ervaring van Lianne die surfen in Peniche echt een aanrader vond! Wil je ook mee surfen in Peniche ? Boek dan nu!

Heb je ook een leuke SeaBookings ervaring om te delen? Laat het ons dan weten!

Muito obrigada, Lianne, voor nog een gave recensie en tot snel!

SeaBookings.com

Bo Irik - Boosting Maritime Tourism in Portugal

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *