Ben jij een van de geluksvogels die zijn kerstvakantie in Portugal viert? Goed bezig! De tijd tussen de kerst en oud en nieuw is meestal heerlijk in Portugal.  Het is dan niet te druk en het weer is bijna altijd zonnig maar natuurlijk wel frisjes. Je kan temperaturen rond de 20 graden verwachten in de zon maar s’nachts kan het afkoelen tot een graad of 10 of zelfs 5.

Christmas holidays in Portugal
Geniet van je kerstvakantie in Portugal!

Om je kerstvakantie in Portugal een speciaal tintje te geven en het jaar 2016 mooi af te sluiten, stellen we voor een mooie rustige dag uit te kiezen en een boottochtje te boeken. Niet alle touroperators blijven de hele winter open, laat staan tijdens de kerstvakantie in Portugal. Gelukkig zijn er nog een paar touroperators open en bieden zij jou graag een onvergetelijke boottocht aan tijdens je kerstvakantie in Portugal.

Onze favoriete boottochten voor jou kerstvakantie in Portugal:

Kayak trip in Benagil
Boottocht naar de grotten van Benagil

1. Boottocht naar de grotten van Benagil

Misschien weet je al dat de kustlijn van de Algarve bekend staat om zijn indrukwekkende rotsformaties en grotten. Benagil is de meest populaire grot van Portugal en misschien zelfs van Europa. Een bezoekje aan Benagil moet dus bovenaan je lijst staan van dingen te doen tijdens je kerstvakantie in Portugal! Deze één uur durende boot tour is de beste manier om de grot van Benagil te leren kennen. De boottocht begint bij het typische vissers strandje van Benagil. Je zal aan boord gaan op een van Ruben’s grotten boten die speciaal zijn ontwikkeld voor deze tour. De boten zijn klein genoeg om toegang tot de grotten te krijgen en geweldige foto’s te maken!

Dream Wave Albufeira - Insonia Albufeira - Algarve, Portugal
Dolfijnen en grotten boottocht van Albufeira

2. Dolfijnen en grotten boottocht van Albufeira

Deze dolfijnen en grotten boottocht van Albufeira is een van onze favorieten en kan ook tijdens je  kerstvakantie in Portugal gedaan worden. Het is echt een onvergetelijke boottocht voor het hele gezin aangezien deze boottocht de twee meest populaire excursies in de Algarve combineert. Eerst zullen de mooie grotten en fraaie rotsformaties van de Algarve aan jullie laten zien. Één van de hoogtepunten van deze boot tour is de indrukwekkende grot van Benagil. Voor we terug varen naar de jachthaven van Albufeira, starten we de zoektocht naar wilde dolfijnen. We weten nooit zeker of we dolfijnen vinden want het zijn wilde dieren en worden niet gevoerd. Onze crew is zeer ervaren in het zoeken naar deze mooie dieren en vinden ze bijna altijd. Kom je mee helpen zoeken?

Jigging Alvor
Bodemvissen in Alvor

3. Bodemvissen in Alvor

Als je graag zou willen vissen tijdens je kerstvakantie in Portugal, nodigen we je uit aan boord te komen van “Donzela”. “Donzela” is de volledig uitgeruste sport vissersboot van de lokale visser Miguel. Miguel zal je meenemen naar de beste en meest onbekende visplaatsen rond Alvor. Tijdens het bodemvissen vissen we op een schip dat voor anker ligt, op de zeebodem. Dankzij de warme Golfstroom die langs de kust van de Algarve loopt hebben we in Alvor een groot leefgebied voor vele soorten bodemvissen. Tijdens het bodemvissen in Alvor vangen we vaak zeebaars, snoek, brasem, inktvis en makreel.

Sailing tour Lisbon
Zeilexcursie in Lissabon tijdens zonsondergang

4. Zeilexcursie in Lissabon tijdens zonsondergang

Ben je in Lissabon tijdens je kerstvakantie in Portugal? Dan is deze boottocht één van de beste manieren om te genieten van de Taag en de stad. Deze zeilexcursie is de ideale manier om Lissabon te ontdekken vanuit het beste perspectief. Vanaf de boot heb je een uniek uitzicht over de stad en haar belangrijkste monumenten. Deze boottocht in Lissabon is ideaal voor koppels, gezinnen of kleine groepen die hun kerstvakantie in Lissabon onvergetelijk willen maken. Tijdens de kerst heb je ook nog een extra magische twist met alle lichtjes die Lissabon versieren tijden de kerstvakantie in Portugal.

vertigem azul - dolphin watching from Setubal
Boottrip naar de dolfijnen in Setúbal

5. Boottrip naar de dolfijnen in Setúbal

Setúbal is slechts een half uurtje rijden vanuit Lissabon. Het is een fantastisch dagtripje voor tijdens je kerstvakantie in Portugal. Tijdens deze boottrip, op een luxe en comfortabele catamaran, zullen we je een onvergetelijk moment geven: wilde dolfijnen spotten in hun natuurlijke habitat. Deze dolfijnen zijn woonachtig in de Sado rivier. Het zijn het wilde dieren en we zien ze helaas niet op 100% van onze tours. Gelukkig is de kans is extreem hoog. We zien dolfijnen op 95% van onze tours. Het is een echt avontuur! Deze tour duurt ongeveer drie uur en we raden je aan je warm aan te kleden en een goede camera mee te nemen.

kerstvakantie in Portugal
Fijne kerstvakantie in Portugal!

We zouden je graag herinneren dat deze boottochten altijd afhangen van de omstandigheden van de zee en het weer. Helaas is in de winter de kans op minder goede omstandigheden groter, dus hou een oogje op de weersvoorspellingen. Mocht het slecht weer worden of is het dubieus, hou dan contact met de touroperator. Als je tour niet door kan gaan zullen we proberen een andere datum te prikken of te kijken of er een andere leuke tour wel door kan gaan. Zo niet, dan betalen we je aanbetaling natuurlijk gewoon terug.

Het goede nieuws is dat de voorspellingen voor de komende dagen goed zijn dus ga je gang en boek je boottocht voor tijdens je kerstvakantie in Portugal nu!

Heb je een suggestie of ben je op zoek naar een andere soort boottocht of watersport, neem dan gerust contact met ons op via de email of telefoon. Fijne feestdagen en geniet van je kerstvakantie in Portugal!

SeaBookings.com

Bo Irik - Boosting Maritime Tourism in Portugal

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *