Clean Safe SeaBookings Veilig op vakantie in Portugal

Ja, we kunnen weer veilig op vakantie in Portugal. Er zijn weer genoeg vluchten beschikbaar en de toeristische sector in Portugal is zich aan het voorbereiden op het hervatten van activiteiten. Ondernemingen in de toeristische sector, in toeristisch entertainment en reisbureaus kunnen vanaf heden het keurmerk “Clean & Safe” aanvragen (het gaat daarbij om bedrijven die ingeschreven staan bij de Autoridade Turística Nacional).

Het keurmerk onderscheidt ondernemingen die voldoen aan de vereisten van hygiëne tegen de verspreiding van COVID-19 en andere infecties. Het versterkt het vertrouwen van de toerist in de reisbestemming.

Op SeaBookings is het keurmerk zichtbaar

Het keurmerk is gratis, vrijblijvend en één jaar geldig. Het vereist bij bedrijven het invoeren en naleven van een protocol conform de eisen van het Portugees Instituut voor Volksgezondheid. Hierin zijn veiligheidsregels vastgesteld voor toeristische activiteiten om besmettingsrisico’s te vermijden.

Het “Clean & Safe”-keurmerk kan vanaf 24 april online worden aangevraagd op de sites van Turismo de Portugal: RNET (Nationaal Register van Toeristische Ondernemingen), RNAAT (Nationaal Register van Bedrijven in het Toeristisch Entertainment) en RNAVT (Nationaal Register van Reisbureaus). Dit keurmerk is direct gekoppeld aan het inschrijvingsnummer van de onderneming.

Nadat de ondernemingen een Verklaring van Commitment hebben afgegeven, mogen zij het keurmerk “Clean & Safe” voeren. Dat mag fysiek op locatie zijn, maar ook op de diverse digitale platformen.

Kayak tour in Albufeira
Ook voor kajak, SUP en surf is het keurmerk “Clean & Safe” beschikbaar

Turismo de Portugal gaat in samenwerking met de bevoegde autoriteiten willekeurige steekproeven uitvoeren bij de deelnemende ondernemingen.

Met deze maatregel wil de Autoridade Turística Nacional niet alleen informatie verstrekken over de minimale vereisten qua hygiëne en schoonmaak van de bedrijven, maar ook de wereld laten weten dat je veilig op vakantie in Portugal kan gaan qua preventie van verspreiding van het virus, middels een gecoördineerde aanpak door de sector als geheel.

Het certificaat is binnenkort ook beschikbaar voor andere sectoren, als antwoord op de grote belangstelling.

Durf jij het aan om weer een vakantie naar Portugal te boeken? Vergeet dan niet de reis naar de luchthaven van vertrek te regelen. Ben je nog op zoek naar een parkeerplaats bij bijvoorbeeld Eindhoven Airport? Lang parkeren Eindhoven Airport vergelijk én reserveer je eenvoudig via Vliegen en Parkeren.

SeaBookings.com

Bo Irik - Boosting Maritime Tourism in Portugal

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *