Wil je weten hoe je bij de Benagil grot komt? U kunt lopen, zwemmen, of deelnemen aan een boot, kajak of SUP Tour.

De Benagil grot is de beroemdste zeegrot van Portugal. Dus als je op vakantie bent in de Algarve, moet je deze zeker bezoeken.

De regio rond Benagil is ook een bezoek waard, dus waarom zou je het niet combineren met een tour langs de kustlijn van de Algarve of een dagtocht naar het nabijgelegen dorp Carvoeiro?

Wat is de Benagil grot?

De Benagil-grot is een fascinerende grot met een groot gat in het plafond in het midden. Het is de beroemdste zeegrot van de Algarve.

Het gat in het plafond van de grot laat de zon schijnen op het kleine strandje in de grot. De schoonheid ervan is moeilijk te beschrijven en de beste manier om het te begrijpen is er heen te gaan en het met je eigen ogen te zien.

De kleuren van de grot zijn, net als de hele kustlijn eromheen, uniek en typisch van de Algarve. En om de helderblauwe lucht door het oog van de grot te zien is gewoonweg prachtig!

Benagil Grot binnengaan
De bogen van Marinha zijn ook erg indrukwekkend

Waar is de Benagil grot?

De Benagil zeegrot ligt in Lagoa, in de Algarve in Portugal. De grot is te vinden net tussen Praia de Benagil en Praia da Marinha.

In de omgeving liggen nog enkele andere plaatsjes die een bezoek waard zijn. Carvoeiro is een van de populairste bestemmingen in de Algarve voor toeristen van over de hele wereld. Hier kun je heerlijk door de straatjes slenteren, genieten van een ijsje of een lekkere lunch of diner na een bezoek aan de grot.

Carvoeiro is een typisch vissersdorp, dus vergeet niet om wat heerlijke vis te proeven in ons favoriete restaurant in Carvoeiro – A Fonte.

Hoe kom ik in de Benagil grot?

Om in de Benagil grot te komen, kunt u met de trein, bus of auto naar een van de vertrekpunten van de Benagil tours gaan. De rondleidingen door de grotten vertrekken vanuit Albufeira, Portimão, Lagos, Vilamoura, Armação de Pêra, Ferragudo, of Alvor.

Om naar het strand te gaan, naast het kleine vissersdorpje, is het het gemakkelijkst om er met de auto heen te rijden. Het gemakkelijkst is om de GPS of Google maps aan te zetten, hoewel er veel borden staan, vinden veel mensen het moeilijk te vinden. Als u met het openbaar vervoer naar het strand wilt gaan, moet u met de trein of bus naar Lagoa. Van daaruit kunt u een taxi of uber nemen, die kost ongeveer 10€

Beste manieren vanaf Albufeira:

Beste manieren vanaf Portimão:

Beste manieren vanaf Lagos:

Kun je naar de grot lopen?

Ja, u kunt er naartoe lopen. Je kunt je auto naast het Benagil strand parkeren, en langs de kust in oostelijke richting lopen. Op deze manier kun je het strand en de grot echter alleen van bovenaf zien. Het is ook erg mooi. Maar de beroemde grot vanaf de kliffen zien is lang niet zo indrukwekkend als vanaf de zee. Dus ook al kun je erheen lopen, het is niet de “echte” ervaring. En natuurlijk krijg je niet die geweldige foto’s te maken.

Je kunt naar de top van de Benagil-grot lopen, wat ook indrukwekkend is
Je kunt naar de top van de Benagil-grot lopen, wat ook indrukwekkend is

Kun je naar de grot zwemmen?

Ja, je kunt naar de grot zwemmen, maar het is erg gevaarlijk. Dit is een van de meest populaire grotten in de Algarve. Er gaan veel boten tegelijk in en uit, vooral in het hoogseizoen. Helaas kunnen zwemmers worden overzien.

De toestand van de zee kan het erg riskant maken om naar de grot te zwemmen. Dus hoewel sommige bloggers suggereren dat de beste manier om bij de grot te komen is door te zwemmen, kunnen wij je vertellen dat dit erg gevaarlijk is. Vooral mensen die niet bekend zijn met de zee en niet zo goed kunnen zwemmen, kunnen beter niet zwemmen.

Tijdens een boottocht langs de kust, krijg je veel grotten te zien
Tijdens een boottocht langs de kust, krijg je veel grotten te zien

Wat is de beste manier om de Benagil grot te zien?

De beste manier is per boot, kajak of SUP (stand up paddle boarding). Op deze manier kun je in de grot komen en daadwerkelijk op het gouden zand in de grot staan.

Wij bieden meer dan 80 tours naar Algar de Benagil, dus we zijn er zeker van dat we je kunnen helpen de beste keuze voor jou te vinden!

Als je deze unieke plek wilt bezoeken zonder al te veel inspanning, is de beste manier een boottocht. Wij hebben grotere en stabiele boten beschikbaar maar ook kleinere boten, deze stellen u in staat om in de vele kleine grotten langs de kustlijn te komen.

Mensen die niet comfortabel zijn in de zee kunnen zich veilig voelen in een boot. Alle boottochten zijn inclusief reddingsvesten. Actievere mensen geven misschien de voorkeur aan een kajak- of SUP-tocht.

Maar waarom alleen de grot bezoeken?

Wist u dat de hele regio eromheen vol zit met soortgelijke grotten en spelonken, en dat die allemaal een stuk minder bezocht worden door toeristen?

Zeker, de grot is erg indrukwekkend en een bekende toeristische attractie van de Algarve, maar eigenlijk zijn de grotten in de hele Algarve kust eromheen net zo mooi! Er zijn ook veel mooie stranden om op je reis bucketlist te zetten. Check bijvoorbeeld Ponta da Piedade in Lagos!

Als je bijvoorbeeld vanuit Lagos, Portimão of Ferragudo op een boottocht stapt, zie je zo’n 15-20 grotten. Afhankelijk van de getijden neemt de schipper je mee door tunnels en naar volledig donkere grotten.

Tegen de tijd dat u bij de zeegrot aankomt, bent u misschien niet eens meer zo onder de indruk omdat u al gezien hebt hoe mooi de streek eromheen is.

Dus om er zeker van te zijn dat je de andere indrukwekkende grotten van de Algarve niet mist, is een begeleide boot-, kajak- of SUP-tour de beste manier om de grot te zien!

Het hoogseizoen is tussen juni en september, dus zorg ervoor dat u van tevoren reserveert om uw plaatsen te garanderen op een tour om deze unieke plek te bezoeken.

SeaBookings.com

Bo Irik - Boosting Maritime Tourism in Portugal

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *