dolphins in Setúbal

Onze klant Lianne was zo enthousiast over haar ervaring op de boottocht naar de wilde dolfijnen in Setúbal, dat ze er een stukje over schreef:

Dolfijnen Setúbal (2)

Als je in Portugal op vakantie bent wil je natuurlijk leuke dingen doen. Ik heb altijd al een keer dolfijnen in het wild willen zien en dus ging ik online op zoek naar waar ik dit het beste zou kunnen doen in de buurt van Lissabon. Al gauw kwam ik op de site van Seabookings terecht en werd me duidelijk waar ik zou moeten zijn om dolfijnen te spotten, Setúbal!

Dezelfde middag kon ik al meteen mee (en dat in het hoogseizoen!). Ik vertrok met een bus vanuit Lissabon naar Setúbal. Vanaf Praça de Espanha kon ik gemakkelijk de bus nemen en er werd mij verteld dat het het goedkoopste is om in de bus zelf een kaartje te kopen. Ik geloof dat een enkeltje me ongeveer €4,- heeft gekost en binnen 45 minuten kwam ik al aan in Setúbal.

SeaBookings heeft alles voor me geregeld en ik hoefde alleen maar de bus te pakken en 10 minuten te lopen naar de organisatie waarmee ik uiteindelijk mee zou gaan op de boot. Ik zorgde ervoor dat ik er al iets eerder was maar ik hoefde uiteindelijk niet lang te wachten of we mochten al meelopen met de gids. We liepen naar de boot (die echt groot was) en iedereen zocht een goed plekje om te zitten.

Dolfijnen Setúbal (3)
Prachtige omgeving

Ook al was het het hoogseizoen (en was ik bang dat je moest vechten om je plek), was de boot niet volgeladen (maar wel volgeboekt) en iedereen had een goede plek om te zitten. Je kon op zachte kussens aan de rand van de boot zitten, op bankjes in het midden van de boot (als je liever in de schaduw wilt zitten) of op de grote netten wat een beetje leek op trampolines en waar je lekker op kon zitten/liggen en het water onder je door kon zien gaan. Je kunt je voorstellen dat dit voor kinderen echt fantastisch is!

Dolfijnen Setúbal (4)
Groen tegen blauw

De boot begon met varen en na een kleine stop in Troia (met een prachtig strand) vaarden we verder naar de plek waar we de de wilde dolfijnen in Setúbal zouden kunnen zien. Onderweg kregen we uitleg van de gids dat er maar liefst 27 dolfijnen in de Sado Rivier leven. De wilde dolfijnen in Setúbal zijn ieder te herkennen aan hun vinnen. Er werd ons zelfs verteld dat er recent een baby dolfijn bij was gekomen! Deze uitleg was in het Engels en Portugees.

Dolfijnen Setúbal (5)
De dolfijnen vinden het leuk om bij de boot te komen kijken

Het duurde niet lang of we zagen de eerste dolfijnen al voor onze boot zwemmen. Eerst wat verder weg maar later kwamen ze dichterbij en ook echt overal om de boot. Het maakt dus niet uit waar je zit, ze zijn vanaf iedere plek te zien! Het uitzicht en de springende dolfijnen maakte deze trip onwijs gaaf. Ik heb veel foto’s kunnen nemen van de dolfijnen en het leek wel alsof ze er een show van maakten!

Dolfijnen Setúbal (6)
De dolfijnen in Setúbal maakten er een feestje van!

De boottrip naar de dolfijnen in Setúbal duurt 3 uur en dit was voor mij ook prima qua tijd. Doordat ik lekker aan het genieten was van het uitzicht en de dolfijnen leek de tijd te vliegen maar tegelijkertijd was het ook genoeg. Aan boord is het mogelijk om eten en drinken kopen. Ik heb dit zelf niet gedaan omdat ik wist dat je ook je eigen eten en drinken mee mocht nemen.

Al met al was het een hele toffe ervaring en dankzij SeaBookings en de operator was alles helemaal goed verzorgd. Ik raad iedereen aan om een keer de wilde dolfijnen in Setúbal te bezoeken en vergeet ook de rest van het uitzicht niet! 😉

https://www.instagram.com/p/BJe3yfmjS_F/?taken-by=seabookings

Dit was de ervaring van Lianne die de dolfijnen in Setúbal helemaal fantastisch vond! Wil je ook naar de dolfijnen in Setúbal? Boek dan nu!

Heb je ook een leuke SeaBookings ervaring om te delen? Laat het ons dan weten via de email! Bedankt, Lianne, voor leuke recensie en tot snel!

SeaBookings.com

Bo Irik - Boosting Maritime Tourism in Portugal

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *