De leukste dingen om te doen in Sesimbra

Het plaatsje Sesimbra, in Portugal, is een erg populair dorpje vanwege de mooie stranden en indrukwekkende steile rotsen. En dat dicht bij de drukke stad Lissabon. Sesimbra is gezegend met een van de mooiste kustlijnen van Europa met verbluffende witte stranden en indrukwekkende rotspartijen. Als je op vakantie bent in Lissabon dan is Sesimbra ideaal om een dagje naartoe te gaan om te genieten van de rust van de natuur in Portugal. Vandaag zullen we de leukste dingen om te doen in Sesimbra met jullie delen.

De beste manier om Sesimbra te bereiken vanaf Lissabon is met de auto (iets minder dan 30 minuten rijden). Indien je zelf geen auto hebt, kun je er ook een huren om zo de vrijheid te hebben om Sesimbra en de beschermde omgeving Natural Park te ontdekken. Met de auto ben je net iets mobieler en kun je het maximale uit je verblijf in Sesimbra halen.

De stranden van het Arrábida National Park worden beschouwd als de meest fijne stranden van Portugal. Het strand “Praia da Figueirinha” heeft kristalhelder water en witte zandstranden. Dit contrasteert ontzettend mooi tegen de groene heuvels van het nationale park van Arrábida, Portugal. Dit is een van de redenen waarom de activiteiten in Sesimbra vaak gerelateerd zijn aan de zee en de natuur.

Coastal canoeing Sesimbra
Kajakken in  Sesimbra is één van onze favoriete dingen om te doen in Sesimbra

Naast het nationale park van Arrábida, Portugal, is er ook het natuurreservaat Professor Luís Saldanha. Dit reservaat bestaat al 18 jaar om meer dan 1500 soorten planten en dieren te beschermen. Wist je dat het reservaat Park Professor Luiz Saldanha in april 2016 een prijs heeft gewonnen voor het meest succesvol zijn in de bescherming van het gebied? Gelukkig zijn er veel activiteiten in Sesimbra Natural Park om de omgeving te ontdekken.

De jury herkend het park als: “een voorbeeld van uitmuntendheid in termen van de instandhouding en het beheer van een beschermd natuurpark” volgens een verklaring van het adviesbedrijf PwC Portugal (lid van PricewaterhouseCoopers International Limited), de entiteit die dit award organiseerde.

Met 52 vierkante kilometer, beschermd het natuureservaat van Sesimbra, Portugal: “de bevoorrechte plaats voor de geboorte, groei en onderdak voor veel soorten vissen”. In feite focust het park zich op het toezicht en de controle van onder andere de visserij maar ook andere recreatieve activiteiten.

Miguel Marques, voorzitter van de jury beweert dat “de inspanningen om de duurzaamheid te verhogen geen significante verliezen hebben gehad op de winstgevendheid van visserij of recreatieve activiteiten in Sesimbra. In feite is de regio aantrekkelijker geworden voor het natuurtoerisme, een winnende weddenschap en een voorbeeld in de regio en het land.”

En er zijn nog veel meer duurzame en leuke manieren om Sesimbra’s wijd gestrekte zandstranden en steile kliffen te ontdekken. De volgende activiteiten zijn volgens ons de beste in Sesimbra.

Dingen om te doen in Sesimbra

Coasteering in Sesimbra

Coasteering Sesimbra Portugal
Coasteering in Sesimbra

Coasteering is één van de beste dingen om te doen in Sesimbra voor avonturiers die houden van adrenaline in combinatie met de oceaan. Dit doe je in Sesimbra tussen de Atlantische Oceaan en een rotsachtige kust. Coasteering betekent dat je gaat klimmen, abseilen, zwemmen, springen van rotsen en ook een beetje wandelen.

Deze activiteit wordt begeleid door lokale gidsen die ieder een expert zijn in coasteering en met behulp van een boot. Coasteering is de meest intieme manier om de natuur van deze Portugese kustlijn te ontdekken. Als je het leuk vindt om plekken te ontdekken die anders onmogelijk te bereiken zijn, dan is coasteering iets voor jou. Voor de avonturiers is coasteering zeker weten een van de meest uitdagende activiteiten in Sesimbra.

Kajakken in Sesimbra

Kayak tour in Sesimbra
Kayak tour in Sesimbra

Een kajak is natuurlijk een erg ecologische en leuke manier om de geweldige omgeving van Sesimbra te ontdekken. Kajakken in Sesimbra is de perfecte manier om dichter bij de natuur te komen. Je zult gaan kajakken door het natuurpark van Luís Saldanha. Al roeiend langs de indrukwekkende rotspartijen geniet je van de prachtige natuurlijke omgeving. De kayak tour in Sesimbra is uiterst geschikt voor alle leeftijden en niveaus van ervaring.

Als je op zoek bent naar een actieve en sportieve manier om de natuurlijke schoonheid van Sesimbra van dichtbij mee te maken dan is deze kayak tour een van de beste dingen om te doen in Sesimbra.

Boottocht in Sesimbra

Things to do in Sesimbra Portugal
Kom mee op een boottocht in Sesimbra

Ben je eerder op zoek naar een meer comfortabelere manier? Dan is het is ook mogelijk om met een stevige “opblaasbare” boot de steile rotsen en indrukwekkende omgeving van Sesimbra te verkennen. Deze boottocht gaat ook door het het gebied van Luís Saldanha. Neem je camera mee en maak adembenemende foto’s van het natuurlijke gebied waar je zeker versteld van zult staan. Het schone blauwe water van de Atlantische oceaan nodigt je uit voor een duik mocht je het te warm krijgen.

Voor diegenen die opzoek zijn naar een comfortabele manier om Sesimbra de ontdekken, dan is deze boottocht een van de beste activiteiten in Sesimbra.

Boottocht naar de dolfijnen in Sesimbra

Dolphin watching in Sesimbra - What to do in Sesimbra
Dolphin watching in Sesimbra

Het park van Luís Saldanha is dé thuisbasis voor meer dan 1500 soorten planten maar ook dieren. Onder deze dieren vinden we ook dolfijnen, de Delphinus om precies te zijn. Er zijn in feite verschillende groepen dolfijnen die rond de wateren van Sesimbra te vinden zijn om zichzelf te voorzien van onder andere voedsel. Al genietend van de spectaculaire uitzichten en de karakteristieke kustlijn zullen we ook opzoek gaan naar deze dolfijnen.

We gaan naar plaatsen waar de dolfijnen vaker te vinden zijn. Maar we kunnen je niet garanderen dat we de dolfijnen ook echt gaan zien. Dit is omdat de dolfijnen rond dit gebied niet gevangen zitten maar hier uit vrije wil rondzwemmen. We hebben dus te maken met echt wilde dolfijnen. De ervaren bemanning weet de dolfijnen echter wel vaak te vinden maar ook voor hen blijft het altijd een avontuurlijke uitdaging. Deze boottocht om dolfijnen te zien in Sesimbra is zeker de moeite waard omdat de uitzichten alleen al adembenemend zijn. Je zult langs de indrukwekkende rotspartijen en witte stranden varen. Dit uitzicht wordt helemaal compleet met het meest groene natuurpark op de achtergrond. Adembenemend!

Dolfijnen kijken in Sesimbra is een van de meest populaire activiteiten in Sesimbra, Portugal. We raden je daarom ook aan om op tijd te boeken, het liefst zo snel als mogelijk, om teleurstellingen te voorkomen.

What to do in Sesimbra
Dingen om te doen in Sesimbra

Wij helpen je altijd graag om je vakantie te plannen naar Sesimbra, Portugal, of een van de vele andere bestemmingen in Portugal. Laat het ons weten als we je op de een of andere manier kunnen helpen met de planning van leuke activiteiten tijdens je vakantie in Sesimbra, of in de rest van Portugal.

Geniet van Sesimbra, een van de plekken waar je perfect kunt genieten van de natuur die Portugal je te bieden heeft!

SeaBookings.com

Bo Irik - Boosting Maritime Tourism in Portugal

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *